7 tips til at give bedre feedback

Feedback er en fantastisk ting; at få feedback er noget af det, vi lærer allermest af. Du kan hjælpe dine omgivelser meget ved at give rundhåndet og omhyggelig feedback.

Her er mine tips til, hvordan du kan give endnu bedre feedback:

  1. Giv feedback for modtagerens skyld. Du kan godt give feedback for selv at få luft - men det har et andet formål end at bringe modtageren videre. Hvad vil du helst? Tænk over, hvordan du kan give din feedback, så modtageren får mest muligt ud af det. Hvad vil modtageren lære mest af?

  2. Positiv feedback virker bedst. Det lærer man mest af. Så hvis du vil have resultater, så grib det, når der bliver gjort noget godt, og ros for det. Det forstærker, og hjælper modtageren ind i en god rytme.

  3. Vær ærlig og oprigtig. Selvfølgelig. Punkt 1 og 2 betyder ikke, at du skal pakke din mening ind i vat og sukker. Du mener, at modtageren kan gøre det bedre, hvis de følger dit råd - så du giver kærligt og ærligt mente tips, ikke kritik.

  4. Gå efter bolden, ikke efter manden. Det er jo ikke din ven/kollega/hund, der er noget galt med; der er bare noget, de kan gøre bedre.

  5. Giv en udfordring. Og ved du hvad? Jeg tror, at du ville kunne gøre det endnu bedre, hvis du…

  6. Giv feedback løbende. Situationsbestemt og konkret feedback i små portioner virker bedre end at samle til bunke. Så fang situationen og giv positiv feedback med det samme, når røgen har lagt sig og eftertanken har meldt sig.

  7. Lær bedstemors lov. En kærlig bedstemor roser altid ungerne for mindst 3 ting, før hun så måske giver et kærligt skub. Så giv ros, ros, ros, og kom derefter med den velformulerede udfordring.

 

Du kan selv være et godt eksempel og behandle al feedback som en gave. Afsenderen interesserer sig for dig og giver dig en mulighed for at lære. Grib den med kyshånd og husk at sige tak - også de gange, hvor feedbacken ikke er så omhyggeligt afleveret, som du selv prøver på.