Agil teambuilding giver gode oplevelser

Vi sætter fokus på udviklerteams, værdien af god teambuilding og SCRUM. Denne gang om team-deltageres oplevelser. 

Udviklere får stort udbytte af god teambuilding. Nøglen er at kombinere træning af SCRUM-rollerne med klassisk teambuilding, så hverken viden eller ”kemi” lægger hindringer i vejen for, at holdet arbejder effektivt.  

”Det var et intensivt forløb. Krævende. Men det var også den bedste teambuilding, jeg har prøvet. Samarbejdet er i fokus”, siger Stine Balthazar-Christensen, som er løsningsarkitekt hos NNIT. BestBrains var konsulent på forløbet og stod for teambuildingen for et SCRUM-team hos NNIT.

”Det er kombinationen af leg, konkurrence og personlig involvering, som jeg synes var fin. Vi var samlet i en ”træningslejr”, og vi kom fra forskellige steder i organisationen, så vi kendte ikke hinanden i forvejen. Derfor var det perfekt, at vi både socialt og fagligt blev rystet sammen”, fortæller Stine Balthazar-Christensen. Hun var tidligere håndboldspiller på eliteniveau og har spillet i Alicante i Spanien. Derfor har hun personligt prøvet en del teambuilding, og alligevel rangerer NNIT’s SCRUM-træning højt på ranglisten. NNIT gennemførte teambuildingen som en del af en agil udbudsproces, da Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering ønskede, at leverandørerne bød ind med et komplet SCRUM-team.

”Jeg tror, at alle i teamet fik meget ud af den samlede proces. Det er meget sjovt og lærerigt at komme tæt på hinanden gennem agil teambuilding,” siger hun. NNIT har flere gange vundet agile udbud med SCRUM teams dannet gennem denne form for teambuilding.

”Træningslejren var af stor betydning for vores team.”
”Det var et intensivt forløb. Krævende.”
stine.jpg
 

”Det er kombinationen af leg, konkurrence og personlig involvering, som jeg synes var fin”, siger Stine Balthazar-Christensen, som er løsningsarkitekt hos NNIT, om den agile teambuilding.

jakob.jpg
 

”Det er som at træne til et stort mesterskab, og man kommer meget tæt på hinanden. Det er en stor oplevelse. Man slutter med anden bevidsthed, end den man starter med”, siger udvikler og SCRUM-master Jacob Skibsted fra Visma Consulting.